IVA Certificaat

Alle leden binnen TC Alphen dienen een Instructie Verantwoord Alcohol Schenken certificaat te behalen alvorens men bardienst mag draaien. Het bestuur wil jullie bedanken dat je tijd wilt steken in het draaien van bardiensten voor onze vereniging. Mede door jullie inzet kunnen leden en bezoekers na het tennissen gezellig met elkaar genieten van een drankje.

De drank- en horecawet is aangescherpt en heeft de wet enkele aanpassingen ondergaan. Een van die aanpassingen is dat barvrijwilligers, die in hun bardienst alcohol kunnen aanbieden, in het bezit dienen te zijn van het certificaat: ‘Verantwoord alcohol schenken’. Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in ons paviljoen.

Ook TC Alphen is volgens de Drank en Horecawet verplicht een certificaatregistratie bij te houden en in het paviljoen te hebben, deze zijn te vinden in de certificaten-map achter de bar.

 1. Ga naar de website, onderstaande link: www.nocnsf.nl/iva
 2. Klik op button ‘Wat je moet weten’ en lees vervolgens de rubrieken:
  1. Feiten over alcohol
  2. Alcohol en wetgeving
  3. Voorkomen alcoholmisbruik
  4. Nee-verkopen
 3. klik op de button: ‘Doe de test’
 4. Vul de gevraagde gegevens in en vul in bij:
  1. e-mailadres barverantwoordelijke: paviljoen@tcalphen.nl
  2. naam barverantwoordelijke: bestuur TC Alphen

Indien je voldoende vragen correct hebt beantwoord wordt automatisch het certificaat op de door u ingevulde gegevens in de e-mailbox van uzelf en het bestuur geplaatst om uitgeprint te worden. Het bestuur zal het certificaat uitprinten en in de map achter map bij voegen.

De link om de test te doen handhaven:

Informatie

Clubkampioenschappen
Bardienst
Kalender
Open toernooi
Tennislessen
Competitie

Lid worden van
dè tennisclub van Alphen?

Schrijf je hier in!