Competitie kids

De jeugd die lid is van TC Alphen speelt tevens voorjaars- en de najaarscompetitie. De indeling wordt centraal gedaan door de jeugdcommissie in overleg met de trainster; Kim Oomen.  Deze houden hierbij rekening met de kleur waarin een jeugdspeler in zit. De competitie is altijd op zondag.

ORANJE: Voor oranjespelers zijn er een aantal zondagen gedurende het jaar dat er met 2 of 3 andere clubs competitie gespeeld wordt van 9.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur. Er worden dan enkels en dubbels gespeeld van 5 games.  De kinderen spelen op ¾ speelveld en bij deuce wordt er een beslissend punt gespeeld en dan is het meteen game. Er is geen voordeel of nadeel. De teams kunnen uit meisjes en jongens bestaan.

GROEN: Deze groep speelt op een hele baan. Wie het eerste 4 games heeft wint de set (maar wel 2 games verschil). Er wordt een tie-break gespeeld wanneer de stand 4-4 is. Ook hier geldt dat er een beslissend punt wordt gespeeld wanneer het deuce is. Een eventuele derde set is alleen een tie-break. Ook hiervoor geldt dat teams uit jongens en meisjes kunnen bestaan.

GEEL: Voor de groep gele spelers wordt er gespeeld op een hele baan met alle normale tennis spelregels en eventueel een volledige derde set. Hier bestaan meisjesteams, jongensteams en mixteams.

Elk team heeft een captain die zorgt voor:

  • Een indeling van de verschillende speeldata en de aanwezigheid van 1 ouder die de spelers begeleidt op een competitiedag;
  • Bij een thuiswedstrijd moet gezorgd worden dat de sleutel van het paviljoen wordt opgehaald.

Spelregels competitie kids

Download hieronder de spelregels voor de competitie van de jeugd. Per kleur zijn er andere regels aan de orde.

Informatie

Clubkampioenschappen
Bardienst
Kalender
Open toernooi
Tennislessen
Competitie

Alle info over de bardiensten
bij T.C. Alphen lees je hier! 

Lid worden van
dè tennisclub van Alphen?

Schrijf je hier in!