Uitleg bardienst

Zowel voor de bar als de keuken zijn de NOC NSF hygiënecode voor sportkantines van toepassing. Daarnaast kan er door de keuringsdienst van waren regelmatig gecontroleerd worden op algemene hygiëne van zowel keuken als de bar.

Hebt u bardienst dan graag extra aandacht voor de volgende punten:

  • Als u bardienst heeft gaat u niet tennissen en laat de kas en bar nooit onbeheerd achter.
  • Vul de spoelbak met schoon water en die een reinigingstablet in het spoelwater om de glazen te reinigen.
  • Controleer bij de koffie machine het lekbakje en maak dit leeg.
  • Controleer en reinig het glaswerk en gebruik uitsluitend schone glazen.
  • Houd de bar tijdens de bardienst overzichtelijk, netjes en schoon.
  • Elke dag schone hand- en theedoeken gebruiken.
  • De natte hand- en theedoeken over de verwarming hangen.
  • Was na afloop alle kopjes, schoteltjes, lepeltjes en andere afwas af en plaats terug op de juiste plaats in de bar en keuken (zie tevens labels op kastjes).
  • Het barblad en werkblad na afloop met schone vochtige doek reinigen.
  • Als u apparatuur (magnetron, tosti-apparaat) gebruikt hebt, laat dit dan schoon achter/
  • Gemorste vloeistof en kruimeltjes opruimen, gemorste vloeistoffen op de vloer kunnen gereinigd worden met een dweil.
  • Tijdens de competitie periode dienen de teams zelfs het gebruikte keukengerei, borden, schalen, enz. schoon te maken en op te ruimen.
  • De spoelbak na afloop leeg laten lopen.
  • Na afloop over de lekbak onder de tap graag enkele theeglazen gevuld met warm water gieten en reinigen.
  • Controleer of overal het licht uit is gedaan, zo niet dan doet u alle lichten in paviljoen uit.
  • De verlichting in de toiletten en kleedkamers gaan automatisch aan en uit door middel van sensoren.

Aandachtspunten tijdens de bardienst:

  • Nootjes aanbieden in de daarvoor bestemde bakjes (zie labels op de keukenkastjes).
  • Tijdens en aan het eind van de bardienst de koelingen van flessen frisdrank, bier en wij ‘spiegels’en aanvullen.
  • Controleren en desnoods aanvullen van de fusten koelkast in de berging (aantallen en positie fusten staan bovenaan op de koelkast).
  • Het opbergen van de lege flesjes fris en bier dienen in de kratten gezet te worden aan de linkerzijde van de berging (achter de deur), dus GEEN lege flesjes plaatsen bij de voorraad.
  • Controleren en aanvullen van de Theedozen en bakjes suiker/melk/koekjes/roer staafjes.
  • In de koelkast dient ten alle tijde 1 pak DE-koffie op voorraad te liggen.
  • Oud papier mag n de doos of boven op de fusten koelkast gelegd worden.
  • Lege flessen en glaswerk graag in een boodschappenkrat in de berging zetten.

Bij voorbaat dank voor je medewerking en wensen je veel plezier en succes toe tijdens de bardienst!

Aan het einde van de laatste bardienst dienen alle bonnen bij de bonmodule afgerekend en verwijderd te zijn.

Informatie

Clubkampioenschappen
Bardienst
Kalender
Open toernooi
Tennislessen
Competitie

Lid worden van
dè tennisclub van Alphen?

Download het formulier en vul het in!