Beste tenniss(t)er,

Deze winter verzorgt Tennisschool Kim weer alle tennislessen voor onze club.

De lessen voor de junioren lagere school vinden plaats op Maandag middag, donderdag middag en vrijdag middag. De lessen voor de senioren vinden plaats op donderdag avond of vrijdagavond. Of op maandag, donderdag en vrijdag overdag. Let op de senioren kunnen ook in overleg een aantal lessen afnemen met wat vrienden/competitiegroep i.p.v. de hele les reeks. De junioren krijgen les met minimaal 2 en maximaal 8 kinderen.  De senioren krijgen les met minimaal 2 en maximaal 4 personen. Prive les is ook mogelijk. De junioren krijgen les met de ballen die de KNLTB voorschrijft voor de betreffende leeftijdsgroep/competitie groep.

LESDATA

Het betreffen 8 lessen.  De lessen beginnen in de week van 4 Januari en eindigen op 26 Februari.

Let op:  In de winter zullen er geen lessen ingehaald worden omdat er door het weer best wat lessen kunnen uitvallen en ik geen mogelijkheid heb om in te halen omdat dan meteen de voorjaarslessen starten. Aan het eind van de lesweken kijk ik hoeveel lessen ik heb gegeven. Deze zal ik dan na de winterlessen facturen. Inhalen bij andere groepen als er plaats is blijft natuurlijk wel mogelijk. 

LESTIJDEN EN DAGEN

De lestijden voor het najaar zijn in principe als volgt:

Groep Lesdagen Lestijden
Van Tot
Junioren basis school Maandag, Donderdag, Vrijdag 15.30 uur 19.30 uur
Junioren middelbare school Donderdag, vrijdag 16.30 uur          20.00 uur
Senioren avond Donderdag avond, vrijdag avond            18.00 uur                     22.00 uur
Senioren ochtend Maandag, Donderdag ,vrijdag ochtend                          Van 9.00 – 11.30

INHOUD TENNISLESSEN

De tennislessen zijn gericht op de wedstrijd. Vroeger werd vaak alleen op techniek getraind, maar dat gebeurt tegenwoordig steeds minder. Tegenwoordig wordt zowel getraind op techniek, tactiek, conditie als mentaliteit. Voor zowel beginnende als gevorderde leerlingen geldt, dat hun niveau het snelste stijgt wanneer al deze factoren in de tennislessen aan bod komen. Het zijn namelijk allemaal factoren waarmee je een wedstrijd kunt winnen. Afhankelijk van de wensen van de groep wordt het enkelspel en/of het dubbelspel getraind. Per training staat meestal één slag centraal die wordt toegepast in één spelsituatie. Het onderwerp van een tennisles zou dus kunnen zijn: “de forehand vanuit het achterveld in het enkelspel” of “de service in het dubbelspel”. 

KOSTEN:

krijgen les met max. 4 leerlingen op één baan.

  • De kosten per les met 4 pers : 12,50 euro
  • De kosten per les met 3 pers. : 15,50 euro

–     De kosten per les met 2 pers. : 22.00 euro

Junioren: voor junioren zijn de kosten als volgt:

  • De kosten per les met 2 pers: 20,00
  • De kosten per les met 3 pers: 13,50
  • De kosten per les met 4 pers: 10,00
  • De kosten per les met 5 pers: 00
  • De kosten per les met 6 pers: 6,65
  • De kosten per les met 7 pers: 5,70
  • De kosten per les met 8 pers: 5,00

Deze bedragen zullen dus x 8 zijn voor alle winterlessen. 

INDELING

De indeling vindt plaats op basis van speelsterkte, leeftijd, vriendschap ( min. 1 vriendje of vriendinnetje ) en zoveel mogelijk met groepsgrootte. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met uw verhinderingen. Indien er toch knelpunten zijn, wordt dit met u besproken. Want uit ervaring blijkt dat het lastig is om iedereen goed in te plannen op alle wensen en verhinderingen !!!

INSCHRIJVEN

Bijgevoegd is het inschrijfformulier voor deelname aan de winterlessen. A.u.b. invullen en inleveren uiterlijk tot en met 13 December .

DOWNLOAD INSCHRIJFFORMULIER

Inschrijfformulier-winterlessen-2021